Om Dance Attack

 

Fem danske kommuner sætter fokus på dans i 2014
 

Fem danske kommuner får nu mulighed for at fokusere ekstra meget på dans. De er nemlig blevet udnævnt til Dance Attack-kommuner i 2014 og kan dermed sætte gang i en række danseaktiviteter. De fem kommuner er Lemvig, Kolding, Svendborg, Høje Taastrup og København.

 

På programmet er blandt andet besøg af Dansebanden, en gruppe af professionelle dansere, der i løbet af en uge vil besøge kommunernes skoler og undervise børnene i dans. Børnene vil blandt andet lære en fællesdans, som danses af tusindvis af børn i hele landet på Dansens Dag d. 29. april. Dansebandens besøg vil munde ud i en gigantisk danse flash mob, hvor flere hundrede børn fra kommunens skoler bryder ud i dans – forhåbentlig til stor overraskelse for de forbipasserende!

Med Dance Attack-udnævnelsen følger også økonomisk støtte til at afholde Dansens Dag d. 29. april, en dag hvor dansen fejres over hele verden. Det betyder, at kommunens borgere vil kunne opleve masser af danseaktiviteter omkring d. 29. april.

Og endelig tilbydes alle kommunens idrætslærere en workshop i dans, der skal gøre dem bedre rustede til at undervise i dans i idrætstimerne.

 

Langsigtet fokus på dans

Udnævnelsen til Dance Attack-kommune betyder, at de fem kommunervil sætte fokus på dans i hele 2014. Dance Attack-initiativet er nemlig sat i verden for at styrke det lokale dansenetværk og få endnu flere mennesker til at møde dansen. Udover at sætte gang i de konkrete danseaktiviteter vil kommunerne således også sætte strategisk fokus på dans og indgå i et fagligt sparrings-forløb med Dansehallerne.

 

 

Om Dance Attack-initiativet

Dance Attack-intiativet kører 2012-14 og er støttet af Nordea-fonden. Bag initiativet står Dansehallerne og Dans24syv. 

 

De fem Dance Attack-kommuner var i 2013 Vejle, Holstebro, Kerteminde, Odsherred og Slagelse Kommune og i 2012 Horsens, Mariagerfjord, Odense, Kalundborg og Helsingør Kommune.

Foto: Helle Brøndsted
 

Dansens Dag Dag fejres næste gang lørdag d. 29. april 2017 i hele verden. Vær opmærksom på, at Dansehallerne ikke længere er landsdækkende koordinator.

Vil du se hvad der sker på Dansens Dag, så tag et kig på Dansens Dags Facebookside, hvor arrangører frit kan slå opslag op.

Dansens Dag fejres også i Dansehallerne. Læs mere her

Dansens Dag nåede sit foreløbige højedepunkt i 2014 med omkring 325 arrangementer, 50.000 deltagere og 100.000 tilskuere på landsplan. Læs mere om hvordan dagen forløb her.

 
DANS24SYV / DANSEHALLERNE / PASTEURSVEJ 14 / 1799 KØBENHAVN V